Blog

SAP Fiori ile İş Analitikleri

Kıvanç Oktaş | 2019-08-23

SAP Fiori çıktığı günden beri SAP kullanıcılarının dikkatini çekmiş gibi gözüküyor. Peki Fiori ile ERP operasyonlarınızı yürütürken aynı zamanda BW ve Business Objects gibi analitik uygulamalarınıza da erişebileceğinizi biliyor muydunuz? 

ERP, CRM , İş Zekası uygulamaları derken bir kullanıcı gün içinde birden çok arayüzle çalışmak zorunda kalabiliyor. Bunlarla ilgili onlarca işlem kodu, erişim kısayolları da cabası. İşte bu noktada SAP, Fiori ile önemli bir sorunu çözmüş gibi gözüküyor. Artık bir satınalma onayı verirken o malzemenin fiyatının son 24 aydaki trendini aynı arayüzden takip edebilirsiniz ya da personelinizin iznini onaylarken o izin sonrası yönettiğiniz servisin utilizasyonunun nasıl etkilendiğini , önceki aylara göre değişimi hatta hedeflenene göre gerçekleşme yüzdesini izleyebilirsiniz. 

Fiori beraberinde birçok iş çözümüyle geliyor. Bunların yanında kullanıcıların kendi uygulamalarını geliştirmeleri ya da mevcut olan SAP uygulamalarını entegre etmeleri mümkün. Bunlardan en çok dikkatimi çekenlerse Design Studio, Lumira ve BEx Analyzer gibi SAP'nin en önemli analitik uygulamalarının Fiori ekranlarından erişilebilir olmasıydı. Bu sayede Fiori kullanıcıları her adımda kendi stratejisiyle ve hedefleriyle uyumlu bir adım atıp atmadığını basit ekran geçişleriyle takip edebilecek; uygulamalar, işlem kodları , kısayollar , içiçe geçmiş SAP ekranları ile uğraşmak zorunda kalmayacaklar. Kolay arayüz ile erişilebilirliğin artması Analitik ürünlerin kullanımını sadece "periyodik raporlar almak" seviyesinden "stratejik ve operasyonel karar alma süreçlerini destekleyici" bir seviyeye getirecek. Bu da HANA ve İş Analitikleri noktasında yapılan yatırımların daha hızlı geri dönüşünü sağlayacak.